IM Riho Liiva jälleen ykköspöydän paras

Kirjoittanut Tero Salopää 8. elokuuta 2016
Kuvassa vasemmalla IM Riho Liiva ja joku kisaturisti Tromssan Shakkiolympialaisissa elokuussa 2014.

TuTS:n pitkäaikainen virolaisvahvistus IM Riho Liiva voitti 6.-7.8.2016 Helsingissä pelatun joukkuepikashakin SM-kilpailun ykköspöydän parhaan pelaajan palkinnon. Hän on voittanut aikaisemminkin ykköspöydän palkinnon useita kertoja. Tällä kertaa voitto irtosi häviöttömällä finaalin tuloksella 24,5/27. Riho myös säilyttää asemansa kansallisella PELO-listalla ollen selvästi koko listan paras pelaaja.

Riho liittyi TuTS:n riveihin 1990-luvun puolivälissä ja on siitä saakka ollut keskeinen pelaaja TuTS:n joukkuepikashakkimenestyksen takana. Hän on osallistunut varsin tiiviisti juuri joukkuepikashakin SM-kilpailuihin jättäen ne väliin vain muutaman kerran.

Kerhon edustajat ojensivat hänelle viikonloppuna tunnustukseksi kerhon viirin, jossa oli nimikoitu laatta ja maininta 20 vuoden panoksesta kerhomme hyväksi. Riho on oman kertomansa mukaan aikanaan tullut kerhoon puolivahingossa, kun hän oli antamassa näytösottelua Turun Stockmannilla, josta edesmennyt TuTS:n pitkäaikainen sihteeri Eino Nieminen oli hänet houkutellut mukaan pikapeleihin kerhoamme edustamaan. Riho kertoi koko hauskan tarinansa ensi tutustumisestaan Suomeen ja sen shakkielämään.