JSM-Liigan tuplakierros Jyväskylässä

Kirjoittanut Ville Vainio 9. helmikuuta 2015

TuTS:n ykkösjoukkue matkasi viikonloppuna Jyväskylään kokoonpanolla Marcin Tazbir, Vilka Sipilä, Teemu Topi-Hulmi, Luigi Lain, allekirjoittanut, Lari Linden Ja Paul Morant. Olimme sikäli harvinaisessa ja harmillisessa tilanteessa, ettemme saaneet mukaan kahdeksatta pelaajaa, joten jouduimme luovuttamaan alimman pöydän molemmilla kierroksilla. Tämä asettaa kyseenalaiseen valoon liigan säännön, jossa joukkueeseen saa merkata vain yhteensä 16 pelaajaa yhdeksi kaudeksi. Olimme silti optimistisia mahdollisuuksiemme suhteen ja asetimme tavoitteeksemme napata kaksi pistettä Jyväskylästä.

Lauantai: JyS - TuTS, 2-0

Lauantaina vastaamme asettui paikallisseura JyS. JyS:n vakiokokoonpanosta puuttui heidän ykkösnyrkkinsä Maxim Novik, mutta vastus oli silti kovaa. Vain Lari hävisi oman pelinsä muiden pöytien pelatessa tasan. Pelit eivät olleet kuitenkaan sopuisia, vaan monella pelaajistamme oli pelin aikana hyviä voitonmahdollisuuksiakin. Omassa pelissäni Tommi Franssilaa vastaan lupaava asema kuivui lopulta loppupeliin, jossa minulla oli kuningas ja lähetti Franssilan kuningasta ja tornia vastaan. Asema on helppo teoreettinen tasapeli, mutta Franssila halusi testata kykyjäni ja hermojani koko rahalla. Lopulta hinkattuamme asemaa 50:n siirron ajan, vaadin tasapeliä. Tuloksena oli 130 siirtoa ja 6 tuntia kestänyt peli, joka lienee yksi urani pisimmistä.

Emme antaneet tappion kuitenkaan lannistaa joukkuhenkeämme, vaan suuntasimme kohti hotellia valmistautumaan seuraavan päivän koitokseen. Hotelli oli keskustan toisella laidalla ja saimmekin hyvää vastapainoa laudan ääressä istumiselle patikoimalla matkan Jyväskylän raikkaassa talvisäässä.

Seitsemännen kierroksen pöytäkohtaiset tulokset


Joukkueemme matkalla pelipaikalle sunnuntaiaamuna

Sunnuntai TuTS - OSS, 1-3

Sunnuntaiaamulla edellisyön valmistelut ja kenties myös shakin ulkopuoliset aktiviteetit väsyttivät silmäkulmiamme, joten päätimme jälleen taittaa matkan pelipaikalle jalan. Saavuimme paikalle virkeinä ja lumisina ja tavoitteenamme oli napata kaksi pistettä oululaisilta. Aiempaan kokoonpanoonsa verrattuna he olivat taikoneet ykköspöydälle Roope Kiutun. Marcin onnistui jo avauksessa saamaan erittäin lupaavan aseman benkomaisessa asemassa, jossa Roopella oli kömpelö sotilas f4:ssa. Marcin kasvatti tasaisesti etuaan, kunnes pakottavan voittojatkon sijasta valitsi siirron, jonka ajatteli olevan vieläkin vahvempi. Siirto kuitenkin riitti vain tasa-asemaan, jonka jälkeen Roope onnistui koukkimaan vielä voittoon riittävän edun. Muilla pöydillä pelattiin sopuisammin Vilkan, Teemun, Larin ja Paulin napatessa rempulat. Luigillakin oli hyvin tasainen loppupeli, joka kuitenkin kääntyi häviöksi. Pääsin itse vastaamaan kierroksen ainosta turkulaisvoitosta 11:n laudaturin ylioppilasta Jere Huovista vastaan. Valmisteluni onnistuivat kerrankin hyvin ja sain vietyä läpi hyökkäykseni kuningassivustalla.

Katso peli Huovinen - Vainio

Kahdeksannen kierroksen pöytäkohtaiset tulokset

Vaikka pistesaaliimme jäi odotettua laihemmaksi, pysyimme toiveikkaina suunnatessamme ajatuksemme liigan päätösviikonlopulle. Silloin on jaossa vielä kokonaiset kuusi pistettä vastaan asettuessa MatSK:n kakkosjoukkue, HSK ja naapurimme SalSK.

Ville Vainio