Nopean shakin joukkue-SM 2016

Kirjoittanut Tero Salopää 15. helmikuuta 2016

Nopean shakin joukkueiden SM-kilpailu pelattiin Tampereella 13.-14.2.2016. Kilpailun ennakkoasetelmissa näytti siltä, että mitaleista taistelisi neljä joukkuetta, TammerSh, TuTS, MatSK ja JyS. Myös kisajärjestäjät olivat ilmeisesti arvioineet tilanteen samoin, sillä nämä joukkueet oli laitettu pelaamaan vastakkain kahdella kärkipöydällä viimeisellä kierroksella. Paikalla oli myös Yleisradion kuvausryhmä, joka näytti suoraa lähetystä erityisesti TammerSh:n joukkueen pelaamisesta. Hieno lajin esittelytilaisuus laajemmalle yleisölle. Toivottavasti televisiolähetyksiä nähdään myös jatkossa. Alla on linkki YLE:n Areenassa olevaan videotallenteeseen. Videossa nähdään muitakin lajeja, shakkiosuus alkaa noin 51 minuutin kohdalta:

Shakkilähetys YLE:n Areenassa

Varsinainen kilpailu oli äärimmäisen tiukka, kun ennen viimeistä kierrosta kaikilla edellä mainituilla joukkueilla oli vielä mitalimahdollisuudet. Lopulta TammerSh vei kultaa voittamalla MatSK:n pistein 3-2. TuTS otti hopeaa voittamalla JyS:in suurinumeroisesti 3,5-1,5 ja jätti samalla jyväskyläläiset kokonaan mitalien ulkopuolelle. MatSK vei viemisinään Espooseen pronssia.

TuTS:n hopeamitalijoukkueessa pelasivat Vilka Sipilä (10/10), Aleksei Holmsten (4/8), Teemu Topi-Hulmi (6/9), Risto Tuominen (6,5/8), Lari Linden (7,5/10), Aleksi Olander (4/4) ja Tero Salopää (5/6).

Täydelliset tulokset löytyy alla olevasta linkistä:

TÄYDELLISET LOPPUTULOKSET