ÅmSK:n juhlaturnauksen tunnelmia

Kirjoittanut Tero Salopää 13. huhtikuuta 2015

Åminnefors Schackklubb r.f. eli Åminneforsin Shakkikerho r.y. täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerho järjesti 11.4.2015 juhlaturnauksen 15+15 minuutin peliajoin seurajoukkueille.

Åminneforsin Shakkikerhosta oltiin edeltävinä viikkoina yhteydessä TuTS:iin ja toivottiin kovasti, että lähettäisimme joukkueen kilpailuun. TSY:n samana viikonloppuna Turussa pelattavasta viikonlopputurnauksesta huolimatta varsin kilpailukykyinen joukkue saatiin kuitenkin kasaan. Kaikkiaan 4-miehisiä joukkueita oli kilpailussa mukana 11 ja kilpailussa pelattiin 9 kierrosta. Yksi joukkue joutui siis joka kierroksella vapaaksi. Ehkä olisi ollut paikallaan lisätä yksi kierros ja pelata kaikki kaikkia vastaan, ettei vapaakierroksesta saatavat pisteet aiheuttaisi vaikutusta lopputulokseen ja vertailuihin.

Keväisenä ja lämpimän aurinkoisena lauantai-aamuna kello 9:15 kaartoi Tero Salopää virkeänä autollaan bussipysäkille, jossa Antti Suominen jo oli odottamassa reppu täynnä ravitsevaa matkaevästä valmiina päivän taistoon. Varttia myöhemmin poimittiin kyytiin keskiviikkoiseen treeniinsä tyytyväinen ja varsin innostuneen oloinen Ville Junnila. Viimeisenä autoon nousi tummiin aurinkolaseihin sonnustautunut Antti Koskinen, jonka pelivireestä ei siten ainakaan kukaan ulkopuolinen pystynyt päättelemään mitään. Kilpailukokemuksesta ei mahdollinen menestys ainakaan tulisi olemaan kiinni, sillä laskeskelimme, että pelivuosia joukkueellamme oli takana yhteensä jo reilusti yli 100 vuotta!

Kymmenen minuuttia ennen ilmoittautumisajan päättymistä kello 11:20 joukkueemme saapui perille Åminneforsissa sijaitsevaan Påminnen laskettelukeskukseen. Paikalla oli valmiina jo lähes satakunta autoa. Pian kuitenkin selvisi, että kyseessä ei ollutkaan shakkiturnausta katsomaan saapuneet fanit, vaan suurin osa olikin tullut samassa paikassa järjestettyyn sählyturnaukseen.

Kilpailun järjestelyt ansaitsevat erityiskiitokset, ne sujuivat aikataulussa ja muutoinkin varsin hyvin. Tauolla oli tarjolla syötävää laskettelukeskuksen kahviosta. Lähes viiden tunnin pelaamisen jälkeen tulos oli viimein selvillä. Kilpailun voitto meni useiden tiukkojen vaiheiden jälkeen lopulta kuitenkin melko selvin numeroin Karjaan Uran ykkösjoukkueelle. TuTS sijoittui hienosti toiseksi ja vastaanotti komeat palkintopokaalit, yksi kullekin pelaajalle kotiin vietäväksi. Harvinaisena yksityiskohtana oli, että henkilökohtaisten pokaalien lisäksi mukaan saatiin myös yksi pokaali kerholla säilytettäväksi. Lisäksi kilpailun sponsorit olivat tukeneet kilpailua arvokkailla esinepalkinnoilla, mm. Fiskarsin puutarhatyökaluilla, joita jaettiin pöytäpalkintoina, neljä pöytäpalkintoa per pöytä!