Joukkuepikashakin SM - YHTEENVETO

Kirjoittanut Tero Salopää 4. elokuuta 2015

Vammalan Shakkikerho (VammSK) järjesti Joukkuepikashakin SM-kilpailut Sastamalassa 1.-2.8.2015. Kerhon ykkösjoukkue, TuTS 1, voitti kaikki ottelunsa lauantaina ja pääsi lohkostaan selvänä voittajana suoraan sunnuntain M-ryhmään. TuTS saavutti lopulta monien vaiheiden jälkeen kilpailussa hienosti pronssia joukkueella KvM Riho Liiva (22,5/27), KvM Vilka Sipilä (18), FM Teemu Topi-Hulmi (19) ja ME Aleksi Olander (14). Tilanne oli täsmälleen samanlainen kuin vuonna 2012 Porissa, jolloin samat joukkueet sijoittuivat samoille mitalisijoille ja kaiken lisäksi TuTS hävisi myös silloin VERTAILUN siis samalle joukkueelle eli Vammalan Shakkikerholle!

Myös TuTS 2 raivasi tiensä sunnuntain M-ryhmään. Joukkueessa pelasivat FM Risto Tuominen (7,5/27), Touko Setälä (7,5), Antti Koskinen (8,5) ja ME Tero Salopää (14,5). Joukkueen loppusijoitus oli 21. Alkukarsintojen suoritus oli sekin erinomaisen hyvä ottaen huomioon, että 10 pelatun kierroksen jälkeen juuri G-alkuryhmän tulospalvelu hyytyi täysin eikä TuTS 2 voinut muuta kuin yrittää vetää täysillä eikä tasapelejä voitu edes harkita, vaan jokainen joukkueen jäsen imuroi pisteitä mistä ikinä sai. Kun ruoka- ja kahvitaukojen jälkeen oli pelattu 18 kierrosta 21:stä saatiin lopulta television kuvaruudulle tilanne, jossa oli tilanne vasta 15 kierroksen jälkeen! Vain tulosten kirjaajan Johanna Tannin (VammSK) ystävällisellä avustuksella saatiin lopulta selville väliaikatilanne suoraan kannettavan tietokoneen näytöltä, jolloin selvisi, että eroa alkulohkon viidenteen sijaan alkoi olla kolme kierrosta ennen loppua sittenkin riittävästi. Lopulta eroa viidenteen sijaan oli tullut turvalliset 9 pistettä ja joukkue saavutti ansaitun paikkansa M-ryhmässä.

Kaikkiaan TuTS sai tällä kertaa liikkeelle yhdeksän joukkuetta, joka oli TammerShakin jälkeen (11 joukkuetta) toiseksi suurin joukkuemäärä. Joukkueiden yhteismäärä on myös vuodesta toiseen merkittävä keskustelujen aihe kilpailussa. Useat muiden kerhojen jäsenet arvuuttelevat ja kyselevät TuTS:n salaista ihmelääkettä, jolla saadaan kerhon pelaajat vuodesta toiseen lähtemään mukaan näihin pikashakkikarkeloihin. Salaista reseptiä ei tietysti tässäkään kerrota, mutta siitä saa pienen aavistuksen tulemalla paikalle jokakeskiviikkoisiin pikashakki-iltoihin. Valmistautuminen ensi vuoden kilpailuun alkaa Turussa Samppalinnan koululla (Itäinen Pitkäkatu 45) 5.8.2015 klo 19:00...

Ensi vuonna Joukkuepikashakin SM-kilpailut pelataan Helsingissä, jossa kisaisännyydestä vastaa Helsingin Shakkiliitto.